Home Reviews Elektronica reviews Tallon socket op Hobie Revolution 13

Tallon socket op Hobie Revolution 13

1424
0
Lowrance gemonteerd

Na de aanschaf van mijn Lowrance Elite 4 zocht ik naar een manier om deze fishfinder met kaartplotter op een mooie manier te monteren op mijn Hobie Revoltion 13. Het liefst zonder het aanbrengen van RAM mounts op de zijkant van de kayak. Dit in verband met het vervoer van de kayak op de dakdragers of onze kanotrailer.

Na wat zoekwerk op internet kwam ik terecht bij Tallon Systems in Nieuw Zeeland. Hier heb ik de Lowrance Elite Mount Pro besteld. Na ontvangst van het product bleek ik mij toch enigszins vergist te hebben in de afmetingen en was de enige mogelijk locatie voor de socket de zijkant van het rechter opbergvak te zijn.

De installatie

Eerst het nodige meetwerk gedaan en daarna de gaten geboord voor de socket. Plaatsen van de sluitmoer ging, door de beperkte ruimte, niet gemakkelijk.

De transducer had ik met Marine Goop en de transducer pad (van Bram, Hobie Kayak Shop) een aantal dagen eerder al vastgelijmd. De bedrading loopt door de kayak en is beschermd met een kabel spiraalslang. De accu is een 5 Ah onderhoudsvrije loodaccu van Conrad. Deze wordt waterdicht aangesloten met een CTek stekker op de accu die hierdoor makkelijk op te laden is door eenvoudig de stekker van de lader aan te sluiten. Helaas voor mij kwam Hobie enige tijd laten met een mooi oplossing om een accu in te bouwen, wat me wat tijd had kunnen besparen.

Het gebruik

In de praktijk werkt de Tallon socket zoals belooft. Het is eenvoudig om de Ram mount in te pluggen en de Lowrance en kabel aan te sluiten. De fishfinder zit op een zeer prettige locatie. De unit is te bedienen zonder uit de zit naar voren te hoeven komen.