Home Reviews Elektronica reviews SJ4000 zeer goed GoPro alternatief

SJ4000 zeer goed GoPro alternatief

1902
0

Omdat de prijs van een GoPro mij te hoog is voor een gadget als dit ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Na een zoektocht op internet kwam ik de Novatech SJ4000 Full HD action cam tegen.

Inmiddels heb ik deze ontvangen en ben zeer enthousiast over de kwaliteit van het product. Heb zelf een goede kwaliteit Micro SD kaart aangeschaft wat ook wordt aanbevolen door de fabrikant van deze action camera.

Na installatie van de Micro SD kaart loop je het menu door om de instellingen te bekijken en waar nodig aan te passen. De bediening is intuïtief en de instellingen zijn snel naar wens aangepast. Het enige nadeel dat ik tot nu toe ben tegengekomen is het verwijderen van de batterij. Je moet een klein schuifje open houden om het batterijklepje te verwijderen en dit is een beetje peuterwerk. Nu heeft deze camera een opnametijd van ca. 70 minuten dus zeker voldoende voor een middagje vissen maar heb toch 2 extra accu’s bijbesteld voor het geval dat. Wanneer je de batterij verwisseld dien je de instellingen opnieuw na te lopen en datum en tijd weer in te stellen (is gefixt in nieuwe firmware!).

De beeldkwaliteit op 1080 (Full HD) is erg goed te noemen. Het beeld is een beetje blauwig maar dit valt eigenlijk alleen op wanneer je het vergelijkt met een andere camera.  Stel je de witbalans in op daglicht dan wordt het beeld wat warmer. De scherpte van het beeld is uitstekend!

Naast de uitstekende beelden is het ook mogelijk om er foto’s mee te maken.
Dit doet hij standaard op 12 Megapixel, maar men kan ook kiezen voor 8 of 5 MP.
Ook de foto’s zijn in mijn ogen goed te noemen voor deze camera.

De camera doet het naast overdag, ook redelijk tot goed in donker en schemering.

De camera is met een RAM mount gemonteerd in de zeilvoet van mijn Hobie Revolution 13. Doordat het geheel draaibaar is kan ik de camera snel aanzetten als ik beet heb.

 

 

OVERZICHT REACTIES
Prijs
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Opnamekwaliteit
Beeldweergave
Gebruiksgemak
Vorig artikel17e plek Hobie Fishing European Championship 2014
Volgend artikelEven voorstellen: Daniel van der Post
Woonachtig in Hardenberg heeft hij begin 2012 zijn Hobie Revolution 13 aangeschaft. Hij vist voornamelijk op de Overijsselse Vecht en heeft inmiddels veel wedstrijdervaring opgedaan tijdens de WPC 2014 en Hobie Fishing European Championship 2014 & 2015. - Assumption is the mother of all mistakes -