Home Reviews Kleding reviews Shimano Purist drijvende zonnebril

Shimano Purist drijvende zonnebril

1350
0

Tijdens het kajakvissen op zonnige dagen is een goede zonnebril onmisbaar. Op het water komt de zon ook van het wateroppervlak wat soms een vervelende schittering geeft waardoor je zonder zonnebril echt helemaal niks ziet. Daarnaast beschermt een goede zonnebril je ogen tegen schadelijke UV staling.

Wij als kajakvissers moeten bijna alles aan de kajak zekeren om in geval van omslaan of tijdens een spannende drill of onthaakmoment niets te verliezen. Ook de zonnebril is een punt van aandacht. Alleen zijn die koordjes zo vervelend. Deze kriebelt in je nek, hangt lastig in je kraag en even snel je bril afzetten is ook al lastig.

Nu komt Shimano met de bijna perfecte zonnebril voor kajakvissers, de Purist. De zonnebril heeft ventilatie tegen beslaan, amberkleurige polariserende TAC-glazen en het allerbelangrijkste, hij drijft!

shimano-purist1shimano-purist2

De praktijktest

Nu klinkt dit allemaal perfect in de oren van een kajakvisser maar hoe bewijst zich dit in de praktijk.

shimano-purist-caseDe bril wordt geleverd met een praktisch draagtasje waarin weer een hoesje zit waar de bril in kan. Nog mooier is dat het draagtasje precies in de Hobie Gear Bucket waarvan het bovenste middenschot is verwijderd.shimano-purist-hobiebucket

De bril zit heerlijk. Ook voor mensen met een wat smaller hoofd zoals ondergetekende. De felheid wordt uitstekend weggenomen en de amberkleurige glazen maken de kleuren wat geler wat erg rustig voor de ogen is.

shimano-purist-praktijk1
Geschikt voor een smal gezicht
shimano-purist-zonder
Zonder zonnebril
shimano-purist-met
Met zonnebril

 

 

 

Aan het einde van mijn visdag heb ik de bril “per ongeluk” in het water laten vallen.
Nu is het zo dat dit soort dingen altijd gebeuren als je ergens mee bezig bent. Je zult vervolgens met je kajak moeten omkeren om je bril terug te vinden en daar zit hem net het enige minpuntje. Waar is die nou?

Door de kleur van de bril valt deze weg in tegen de kleur van het water. Bij wat meer golfslag zal het nog moeilijker zijn de bril te lokaliseren. Je zult dus snel moeten handelen maar dan vind je hem zeker terug.

shimano-purist-praktijk2
Oops!
shimano-purist-praktijk3
Waar is ie nou?
shimano-purist-praktijk4
Ah…daar!
shimano-purist-praktijk5
Bijna..
shimano-purist-praktijk6
..Bijna..
shimano-purist-praktijk7
..Hebbes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Shimano Purist is verkrijgbaar vanaf €24,95 bij diverse (online) hengelsportzaken.
Let wel op want online lopen de prijzen nogal uiteen.

OVERZICHT REACTIES
Prijs
Comfort
Praktijk
Vorig artikelEsthwaite Water – A weekend in the Lake District
Volgend artikelOpeningsweek roofvis seizoen 2015/2016
Woonachtig in Hardenberg heeft hij begin 2012 zijn Hobie Revolution 13 aangeschaft. Hij vist voornamelijk op de Overijsselse Vecht en heeft inmiddels veel wedstrijdervaring opgedaan tijdens de WPC 2014 en Hobie Fishing European Championship 2014 & 2015. - Assumption is the mother of all mistakes -