Home Reviews Hengel reviews Shimano Biomaster softbait hengel

Shimano Biomaster softbait hengel

850
0

Op zoek naar een softbait hengel waarmee je vanuit de kajak werpend kunt vissen op zowel snoekbaars en baars en zelfs op de zoutte neef de zeebaars ?
Dan is de Shimano Biomaster softbait misschien wel iets voor jouw aangezien het precies datgene is waar deze hengel voor is ontworpen.

Shimano Biomaster softbait

Het gaat hier om een hengel uit de Shimano Biomaster spinning reeks (SBIO71M) in de 2.15 m lengte uitvoering met een werpgewicht van tussen de 10 en 35 gram.

Shimano Biomaster softbait
Softbait hengel van Shimano

P1000768Het is een tweedelige hengel welke bestaat uit een kort ondergedeelte  met daarop de molenhouder en een langer bovengedeelte , op deze wijze is het belangrijkste deel van de hengel ‘de blank’ uit één geheel gemaakt.

Deze lengte en werpgewichten matchen perfect bij het vissen vanuit de kajak wanneer men gebruik maakt van rubber in de categorie van ongeveer 6 t/m 13 cm in combinatie met een loodkop van 7 tot 21 gram.

De lengte is vooral lekker om je kunstaas goed en nauwkeurig te kunnen werpen maar zeker ook om wanneer je een vis hebt gehaakt deze rond de neus van de kajak te kunnen begeleiden zonder dat je in de problemen komt.

Deze specifieke hengel is ondertussen al weer enkele jaren mijn favoriet als het om bovenstaande visserij gaat.

Natuurlijk weet ik dat het qua hengel keuze voor iedereen totaal verschillend is wat men van een hengel verlangd, maar zal in het kort vertellen wat mijn bevindingen zijn van deze hengel.

Shimano Biomaster softbait in actie
Ideale softbait werphengel voor zowel zoet als zoutwater.

Hengel karakteristieken

Het is een hengel uit de Biomaster reeks welke is ontworpen als een softbait hengel met een zogenoemde Japanse fast tip action.

Dat wil eigenlijk zeggen dat de het uiterste puntje van de hengel het tip gedeelte een snelle actie heeft en goed doorgeeft wat er onderwater gebeurt met je kunstaas.

De blank zelf is juist vrij zacht, zeker als je dit vergelijkt met vele andere hengels die men gebruikt voor de werpende visserij op snoekbaars.

Het middenstuk van de blank beschikt over genoeg ruggengraat (power) om toch de haak goed te kunnen zetten wat zeker voor de snoekbaars visserij erg belangrijk is.

De zachtheid van de blank in het eerste gedeelte na de tip ervaar ik als een groot plus punt van deze hengel wat zeker bij de visserij op baars erg belangrijk is.

Gebruik je een te stijve hengel dan zal het wel eens voorkomen dat je een (grote) baars lost simpelweg omdat deze een zachte bek heeft waar de haak makkelijk uit kan scheuren. Dit overkomt je zelden met deze Biomaster hengel juist door die zachtere blank.

Voor mij combineert deze hengel precies dé specificaties die ik zoek voor de werpende visserij op zowel snoekbaars , baars en zeebaars die ik vanuit de kajak beoefen.

  • De snelle tip voor de juiste registratie van wat er onderwater gebeurt en om zodoende snel te kunnen reageren op een aanbeet c.q. bodem contact.
  • De zachtheid in het gedeelte van de hengel na de tip om de klappen van de dril goed op te kunnen vangen zodat dit niet resulteert in het verlies van een baars vangst.
  • De power in het midden gedeelte van de hengel om toch goed de haak te kunnen zetten bij een snoekbaars welke een harde bek heeft en tevens zorgt dit midden gedeelte ervoor dat de hengel genoeg power heeft om een zwaardere/sterke vis als bijvoorbeeld de zeebaars goed te kunnen drillen.

Afgebouwd volgens de Shimano standaard

P1000557
Fuji R.V.S. K type Alconite geleidenogen

De Shimano Biomaster spinning hengels zijn afgebouwd zoals we dat gewend zijn van Shimano en dat betekent dat het ‘gewoon’ zeer degelijk is.

De hengel is voorzien met de  Shimano Hybrid molenhouder en Fuji roestvrijstalen K-type Alconite  geleidenogen welke zorgen voor puur werp plezier zonder bang te hoeven zijn voor eventuele pruiken.

P1000558
EVA grips zodat de hengel ook geschikt is voor de zoutte visserij.

Verder is de hengel voorzien met Shimano EVA grips in plaats van kurk zodat de hengel ook prima is te gebruiken op het zoutte voor de zeebaars visserij.

De blank zelf is gemaakt uit High Pressure Carbon (H.P.C 100)  & Biofibre wat er mede voor zorgt dat de blank lekker dun is, weinig weegt en toch enorm sterk is.

Zoals je ziet is deze hengel opgebouwd met eerste klas onderdelen en dan ga je al gauw denken dat het een duur grapje word , echter dat is juist niet het geval en dat maakt deze hengel zo interessant.

Deze hengel is verkrijgbaar vanaf 115 tot ongeveer 160 Euro waardoor het bij veel vissers in het budget valt wat men er voor/kan/wilt uitgeven.

Hopelijk heb je wat aan deze hengel review en misschien beleef je er in de toekomst net zoveel plezier mee als deze jongen.

Met vriendelijk groet.

Daniel van der Post