Home Blogs Olle Bulder Visdagje op de Lek

Visdagje op de Lek

Visdagje op de Lek en Ossewaard op snoekbaars

651
0

Snoekbaars op de Lek

Normaal rond deze tijd van het jaar begint voor mij het snoekbaarzen weer. Ik doe dat vrijwel altijd met een paar maatjes uit mijn geboorte stad Apeldoorn. Jongens die ik toch al heel wat jaartjes ken ook en altijd gezellig. Afgelopen vrijdag was ik de enige van de ploeg die vrij en tijd had en zou het alleen vissen worden. Helemaal geen ramp maar met een paar is wel gezelliger.

Een mooi moment om van de gelegenheid gebruik te maken en een “Wie gaat ermee vissen?” in de Kayak Fishing Holland Facebook Groep te plaatsen. Gelukkig vlot een aantal reacties en het plan was gemaakt. We zouden met 5 man naar de Lek gaan.

Vrijdagmorgen acht uur stonden George, Johan, Erik en Thomas al op me te wachten. Leuk! Nieuwe en bekende gezichten. Na het optuigen van de yaks en taart van George, zijn vrouw was de avond ervoor jarig, gingen we te water. De gehele voorgaande week was het weer bar en boos geweest. Storm en regen was over Nederland getrokken maar vandaag leek het goed te worden. Weinig wind en wat hoge dunne bewolking.

IMG_20151120_100714
Mooie instapplek aan de Lek

Op het water bleek het toch een lastige taak de vis te lokaliseren. Her en der verspreid vond je wat kleine aasvis maar nog niet de mooie scholen die je eigenlijk wilt vinden. Na een poosje zoeken en varen toch nog wat gevonden en kort erop een leuke snoekbaars in de yak liggen. De rest was ook druk vissend en zoekend waar er wat baars en een misser getroffen werd. Een moeilijke dag dus.

Tijd voor oliebollen dan maar

IMG_20151120_113542
Oliebollen dankzij Johan

Na de oliebollen zijn we meer de Lek zelf op gevaren. Dit leek in eerste instantie hoopvol nadat ik zelf wat vis vond en er ook één verspeelde. Met dat ik weer op kijk zie ik Johan voorbij komen met een wel heel erg kromme hengel. Snel binnendraaien en er naar toe. Camera in de aanslag en ik zie van een afstandje de hengel weer terug veren..shit..
Een meerval had zijn shad gegrepen en na zich even te laten zien was hij er keihard vandoor gegaan en op lijnbreuk verloren, jammer maar dat hoort er ook bij.

IMG_20151120_133335Na wat verder vaar, vis en verken werk mocht het voor niemand meer baten. De aanbeten bleven gewoon uit. Op de terug weg nog wel over het plekkie van de verspeelde vis gevaren en nog even geprobeerd rond een schooltje brasems, dit leverde dan ook een roofbrasem op verder niets meer.

Het was een gezellige dag mannen! Volgende keer gaan we weer voor de vangst :). Van de paar clips die ik geschoten had nog onderstaand filmpje gemaakt.