Home Nieuws Evenementen Kajak vs Bellyboat Oostvoorse Meer

Kajak vs Bellyboat Oostvoorse Meer

139
0

Kayak of Bellyboat? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt.
Om beide soorten van vissen bij elkaar te brengen werd er op 15 April jl. een gezamenlijke visdag gehouden op het Oostvoornse Meer. Deze dag is georganiseerd door Sander en Tobias van de KingFishers in samenwerking met Mark van Dijk Yachting en YakFishing.

 

Er kwamen meer dan 50 enthousiaste vissers verdeeld over kajaks en Bellyboats. Alvorens er gevist werd kwamen de op dat water geldende regels aan de orde. 1 enkele haak zonder weerhaak! Het Oostvoorse Meer (afgekort OVM) huist namelijk een mooi bestand aan forellen die qua drillen zeer sterk en strijdlustig zijn, maar ook een aantal zwakke plekken kennen. Tevens zijn er grote botten(platvis) te vangen die bij verticalen met kleine shads een mooie sport geven.

Verschil tussen viskajak en Bellyboat

Na de inleiding snel het water op en al snel was het duidelijk dat de kayaks qua stek zoeken ver in het voordeel waren. Binnen 5 minuten verspreide het veld zich over het meer en werden de eerste vissen gevangen. De Bellyboat vissers bleven centraler en zag je een kleiner gebied uitkammen. Daar ligt volgens mij ook het verschil. Puur mobiliteit maar met een gezamenlijk doel!

Qua uitrusting werd er niet aan elkaar onder gedaan beide zowel de kajaks en Bellyboat zijn voorzien van diverse gemakken, fishfinders, diverse steunen, foto apparatuur, lampen, tassen en noem maar op.

Kortom wat je ook gebruikt, het blijft beide een mooie sport met zowel voordelen voor de één en de ander.