Home Blogs Hunting down the Volkerak Queen (8)

Hunting down the Volkerak Queen (8)

266
0

Zo vlak voor de ‘gesloten tijd’ zal dit inmiddels alweer 8e deel van de Volkerak special waarschijnlijk wel de laatste zijn van dit seizoen. (al weet je het maar nooit..)

Kan niet anders zeggen dat de laatste maanden echt voorbij zijn gevlogen waarbij er regelmatig mooie dames naar boven kwamen , echter zaten er ook periodes bij dat ik dames toch even kwijt was of dat ze gewoon erg passief waren.

P1010350(2)
De baars kleur van de Westin Shad teez valt goed in de smaak bij de snoeken.

Heb zeer veel geleerd over de visserij op het Volkerak maar besef ook dat ik nog heel veel moet leren over dit schitterende water en met name ook over het gedrag van de echt grote dames.

Het is een kwestie van zoeken , uren maken en vooral ook doorzetten want oh oh oh wat kan het soms bijzonder taai zijn op dit water.

Gelukkig zijn er nog nobele mensen op deze aardbol die hun kennis willen delen met je , waarbij ik doel op Hilco van Nuil die me zijn visie gaf omtrent de visserij op de echt grote dames.

Het getuigd van grote klasse dat zo’n echte snoek specialist hier toe bereid is , (Hilco als je dit leest nogmaals Bedankt voor de wijze lessen ! )

Het zijn echte eye openers waarbij ik zie dat ik soms de plank volledig mis sla en soms ook wel weer aardig in de richting zit.

Het is natuurlijk niet zo dat nu de dames zomaar ff de kajak invliegen , nee dat zeker niet maar het zijn wel geregeld details of zelfs basis regels waarbij ik achteraf denk ‘ja dat is eigenlijk wel logisch’.

Back to the fishing……

Met de nieuwe vergaarde kennis in het hoofd worden er diverse sessies gevist op bekende maar ook juist voormij dan nieuwe stukken van het Volkerak..

Het blijft een immens water (zeker voor de kajak) dus duurt het wel even voordat ik alle gedeeltes heb verkend en bevist.

Uiteindelijk is helaas de wind net iets te vaak bepalend voor waar er gevist gaat/kan worden maar over het algemeen zijn er voor elke windrichting wel leuke stukken te vinden.

P1010346(2)
Het zijn vooral de natuurlijke kleuren die het goed doen op het Volkerak , hier een leuke snoek op een 27 cm lange Shad Teez van Westin.
P1010316(2)
Snoek eet snoek !! de nieuwe Mike the Pike swimbait van Westin blijkt een regelrechte topper te zijn.

De resultaten zijn trouwens niet altijd wat je ervan hoopt, maar net zoals met zoveel dingen in het leven word doorzetten beloond !! , al kan het soms even duren.

Na 3 blank sessies en een 4de keer met slechts een kleintje als resultaat kwam in de 5de sessie daar dan toch de beloning!

Waarbij de voldoening bij mij erg groot is daar deze dame precies in het game plan past en in de visie van Hilco.

Het gebeurde tijdens een doordeweekse dag waarbij de eerste Maartse buien van de partij waren en zon , regen en wolken elkaar afwisselden en er zelfs diverse regenbogen waren te zien.

Nog redelijk vroeg in de morgen gaat er een prachtige 22 cm grote ‘Westin Teez shad aan de speld en word er met de hengel in de hand langs een taludje gevist.

Het duurde slechts een meter of twintig voordat de shad in een natuurlijk baars kleur vol word gegrepen.

De eerste paar tellen denk ik nog dat is geen kleintje en voel een goed gewicht aan de andere kant van de lijn.

We drijven het ondiepe op en heb slechts 2 tot 2,5  meter water onder de kajak staan en als je dan na een wat lijkt een eeuwigheid te duren nog steeds niks gezien hebt van de dame in kwestie weet je al dat is een hele beste.

Hengel hoepeltje krom , slechts een paar meter lijn scheiden mij van de vis maar zien doe ik haar niet daar ze dicht bij de bodem blijft zwemmen en korte runs maken.

Het is een echte vechtster die van geen opgeven wil weten, als ik dan eindelijk na een paar minuten een eerste glimp zie probeert ze al kop schuddend te ontkomen aan de haak.

De stinger haak zit zo te zien stevig in haar kaakbeen en wat geeft ze een heerlijke strijd zo op het ondiepe.

Dit zijn de dames naar waar ik al die tijd op zoek ben , een flinke spoorbiels met een enorme power en wil om te ontsnappen.

Als ik haar dan uiteindelijk kan pakken doormiddel van de kieuw greep geeft ze zich gewonnen.

Wat een schitterende vis zeg , met 117.5 cm nog niet de echte Queen maar ben wel heel blij met deze fantastische vangst.

Na snel een paar foto’s te hebben genomen mag ze terug het water in.

P1010340(2)
Brute bak !

Wel apart, eerst een bruut gevecht tot het moment ik haar bij de kiewgreep pak vervolgens zo mak als een lammetje totdat ik haar terug zet…een enorme explosie en weg is ze, het is net alsof ze weet hoe het spelletje werkt.

Hierna was het trouwens klaar en heb gedurende de rest van de dag geen tik meer gehad , maar ach.. who cares!

P1010321(2)
Zonsopkomst

Ben afgelopen tijd druk in de weer geweest met de Waterwolf camera waarvan hieronder het resultaat is te zien in het bijgevoegde Youtube filmpje.

Het filmen blijft lastig daar er maar zelden perfecte film omstandigheden zijn maar het is en blijft wel zeer boeiend en leerzaam om te zien hoe de snoeken zich gedragen.

Hopelijk volgen er nog enkele kalme dagen zodat er wat meer snoek op beeld kan worden vast gelegd.

Till the next adventure….