Home Blogs Hunting down the Volkerak Queen (6)

Hunting down the Volkerak Queen (6)

324
0

In het voorgaande deel van deze Volkerak special beschreef ik al dat ik de grote shads (Fox Rage Pro natural classic 28 cm) wilde voorzien van een grotere staartdreg om het aantal missers terug te dringen.

Naast een grotere staartdreg (maatje 1/0) heb ik de shads tevens voorzien van nog een extra treble haak welke ter hoogte van de buik is gemonteerd.

P1010096
28 cm Fox Rage Pro natural classic shad

Waarom de extra treble haak in de buik ? , na het bestuderen van de waterwolf beelden waarop duidelijk is te zien dat de snoek telkens puur de kop of in ieder geval de eerste helft van de shad aanvalt.

Door dan juist een extra (treble)haak in dat voorste gedeelte van de shad te plaatsen zou de inhakings kans aanzienlijk moeten toenemen.

Inmiddels zijn we een paar sessies verder en de resultaten liegen er niet om , doordat ik met vrij zware tot gewoon echt zware loodkoppen vis (tot wel 120 gram) hebben de extra haken geen of nauwelijks waarneembare negatieve invloed op de zwemactie van het rubber.

Mis echter nog steeds aanbeten maar het zijn er wel duidelijk minder dan afgelopen weken waarbij het opvalt dat de meeste snoeken op de extra treble haak welke aan de buikzijde is geplaatst worden gehaakt.

De extra grote staart dreg lijkt weinig toe te voegen en zit er zelfs over te denken om deze in zijn geheel weg te laten.

Waarom ? , twee redenen eigenlijk de eerste omdat ik er gewoon weinig snoek mee vang en dan kan je hem net zo goed weglaten en de snoek zal (misschien) ook minder wantrouwend zijn door het ontbreken van deze haak ??

Dat is min of meer één reden de tweede en belangrijkste is doordat ik geregeld vrij diep tot serieus diep vis aanvankelijk waar de meeste aasvis zich laat zien wil ik geen bijvangst van snoekbaars hebben daar deze het misschien niet gaat overleven.

P1010053(2)
Fraaie dame van 97 cm (sterretjes zijn het gevolg van een onjuist ingestelde camera)
P1010065(2)
De eerste meter snoek (103 cm ) van 2016 is binnen en werd gevangen op een diepte van maar liefst 18 meter.

Hoe diep vis je dan ? Door de beelden terug te kijken van de waterwolf camera viel het me al gauw op dat de grotere snoeken telkens van het diepe kwamen en dan heb ik het over 10 meter en dieper.

Na dit verschijnsel diverse keren te hebben meegemaakt heb ik mijn visserij daarop aangepast en ben meer op het diepe gaan vissen , eerst tot een meter of 10 a 12 en de laatste paar keer nog dieper tot wel 20 meter !!

Nu begrijp je ook meteen waarom ik geen bijvangst van snoekbaars wil hebben , op zo’n diepte is het gewoon niet wenselijk om een snoekbaars te haken.

Niet dat ik veel snoekbaarzen vang met een 28 cm shad maar in het voorgaande deel is te zien dat ze wel degelijk een shad van dit formaat pakken.   ( die snoekbaars kwam overigens van 8 a 10 meter)

Met het zakken van de temperatuur is ook de aasvis dieper gaan zitten en vind mijn visserij vooral plaats rond de diepere putten die het Volkerak rijk is,  natuurlijk worden de ondiepe stukken en de taluds ook nog bevist maar veel valt er niet te beleven. (althans bij mij)

Vandaar dat er al gauw word uitgeweken naar de diepere delen, ga niet zeggen dat ze er massaal opduiken maar de laatste paar sessies komen er telkens mooie snoeken boven (nog) niet de enorme monsters maar wel exemplaren van rond de meter.

P1010057(2)
Het ‘Volkerak’ ligt er weer schitterend bij.

Kijk er al erg naar uit naar wat de komende sessies gaat brengen,  qua vangsten maar ook wat betreft de waterwolf data en waar de aasvis zich bevind en tevens wil deze jongen weer wat ‘nieuwe’ stukken van het Volkerak gaan verkennen.

Het enige nadeel van het zo diep vissen is dat waterwolf camera niet echt mooi beeld materiaal oplevert.

Het is er behoorlijk donker en de aanvallen en volgers zijn som lastig te zien toch heb ik wederom een video toegevoegd met leuk en interessant beeld materiaal.

Waarvan trouwens het meeste is vastgelegd tot maximaal een meter of 10 diep.

 

Till the next adventure……………

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen omtrent dit artikel of heeft U vragen over het kajakvissen in het algemeen dan kunt U altijd een mailtje sturen naar daniel@yakfishing.eu

Met vriendelijke groet,

Daniel van der Post