Home Blogs Hunting down the Volkerak Queen (4)

Hunting down the Volkerak Queen (4)

431
0

Na twee blank sessies , waarvan één tijdens een doodaas dagje in een haven waar de aasvis duidelijk nog niet in grote aantallen aanwezig blijkt te zijn.

En een week later word er op het ruime sop het nodige afgetrold om de aasvis te lokaliseren en ook dat levert bar weinig op, is het tijd om weer eens wat anders te proberen…

Ditmaal worden de stekken opgezocht die in de late zomer en vroege herfst de nodige mooie vissen naar boven brachten.

P1000972(2)

De wind blijft echter een geduchte tegenstander en zorgt ervoor dat er voornamelijk slepend gevist dient te worden.

Maar !!! , dit is geen enkel probleem en het komt me eigenlijk prima uit nu ik een bijzonder leuk hulpmiddel heb aangeschaft.

Namelijk de  Waterwolf camera van Savage gear, na deze camera tot nu toe tweemaal te hebben gebruikt in condities die verre van ideaal genoemd kunnen worden 5 a 6Bft met de wind op de kant ben ik er helemaal lyrisch over !!

Echt ongelooflijk hoeveel informatie je hier van krijgt waar je normaal gesproken geen weet van hebt.

Niet alleen kun je nu perfect zien hoe het kunstaas zich gedraagt bij diverse snelheden en wat het effect is wanneer je de hengel bijvoorbeeld beweegt om je kunstaas te versnellen of vertragen.

Je krijgt ook een zeer goed beeld hoe de onderwater omgeving er uit ziet en waar zich bijvoorbeeld mosselvelden bevinden.

In de twee dagen dat ik dit fantastische cameraatje heb gebruikt was er eigenlijk maar weinig actie.

Althans dat dacht ik….., na het bestuderen van de opgenomen data bleek er volop aandacht te zijn geweest voor mijn kunstaas.

P1000975(2)
Volkerak snoek 80 cm

Echt bizar om te zien hoe sommige snoeken zich gedragen , het heeft mijn ogen echt geopend en kijk er al enorm naar uit om dit hulpmiddel opnieuw in te zetten.

Wat ook goed naar voren kwam in de filmbeelden is dat de planten duidelijk zijn begonnen met groeien, daar er overal verse groene scheuten zijn te zien.

De natuur is duidelijk van slag door de hoge (water)temperaturen en dit is aan alles te merken , zo zie je zowel op het ondiepe maar ook op het hele diepe vis.

Het zal me ook niet verbazen als bijvoorbeeld paai plaatsen al worden opgezocht door diverse vissen.

Alles bij elkaar word het ons vissers  zeker niet gemakkelijker gemaakt om de vis te lokasliseren maar dankzij de Waterwolf camera heb ik nu wel een extra troef in handen.

Het resultaat van twee daagjes filmen is te zien in het bijgevoegde You Tube filmpje.

 

Till the next adventure……….

 

Heeft U nog vragen/suggesties over dit artikel of over het kajak vissen in het algemeen dan kunt U altijd een mailtje sturen naar daniel@yakfishing.eu

Met vriendelijke groet ,

Daniel van der Post