Home Blogs Hunting down the Volkerak Queen (3)

Hunting down the Volkerak Queen (3)

370
0

Houd het dan nooit op ? , het is misschien wel de grootste frustratie op dit moment van elke liefhebber die graag op het ruime sop vertoefd.

Dé alsmaar doorwaaiende wind , want daar hebben we het dan over.

Deze heeft er klaarblijkelijk zijn hobby van gemaakt om als het weekend aanbreekt net ff een tandje bij te zetten.

6 Beaufort lijkt daarbij de nieuwe standaard te zijn, maar het weerhoud me er niet van om erop uit te trekken want : Waar een wil is , is een weg… of beter gezegd een ‘hobbelig Volkerak zeetje’.

P1000893(2)
Al waait het nog zo hard…, een zonsopkomst blijft altijd een prachtig moment van de dag.

Het laatste weekend van November is deze jongen er dan ook een dagje op uitgetrokken gewapend met een….klein anker.

Het idee was en zo is het ook uitgevoerd om deze keer toch naar de laatste planten resten te zoeken en daar de boel eens goed uit te werpen.

 

Dit was alleen mogelijk met behulp van het anker, zonder dit hulp middel liep de driftsnelheid op tot 4 a 5 km\u en vloog ik in een rotgang over de stekken heen.

Met het anker dat de kajak op zijn plaats houd kan de boel zeer nauwkeurig worden uitgegooid.

Het leverde uiteindelijk vele golven én spray op, die over de kajak heen klapten (het kan er tegen maar nat word je..) en één snoek van tegen de 75 a 80 cm die een zeer traag geviste swimbait van Savage gear (19 cm swim and jerk) niet kon weerstaan.

P1000897(2)

Na een aantal uren met diverse aasjes op deze wijze gevist te hebben word de terugtocht aangevangen, waarbij de ZW 6 er voor zorgde dat het best ff duurde voordat de vellige haven in zicht kwam …pffft.

Het half uur wat in de ochtend nodig was om de stek te bereiken duurde begin van de middag twee uur, maar het was het weer waard en toch lekker een paar uurtjes gevist.

Een week later….

Wederom een 6 Bft, ditmaal ga ik in een aangrenzend water er in om van daaruit wat luwte stekken te bevissen en eventueel het Volkerak zelf.

Na een uurtje te hebben gevist waarbij er al wel wat aasvis concentraties te zien zijn maar niet in grote hoeveelheden besluit ik om het Volkerak op te gaan.

P1000905(2)

Door de vele regen van de laatste tijd staat er in het kanaaltje wat op het Volkerak uitkomt een beetje stroming en hierdoor ontstaan er mooie plekken waar een rover mooi kan liggen te wachten totdat er een hapje voorbij komt.

Dit hapje in de vorm van een 20 cm lange Creeper komt voorbij en precies op de plek waarvan ik denk ‘hier kan best wat liggen’ klapt er een vis op.

Geen snoek maar een fraaie snoekbaars (70+) blijkt de dader echter schiet deze jammerlijk los op het moment dat ze naast de kajak ligt.

Eenmaal op het Volkerak aangekomen blaast de Zuidwester stevig door maar kan er wel degelijk kort onder de kant goed gevist worden.

P1000928(2)
De Creeper van @rtbaits deed het hem weer.

Ditmaal laat ik het anker voor wat het is daar de wind dusdanig hard doorwaait dat werpend vissen een beetje lastig is zodoende word er nu slepend gevist.

Na een uur klapt er met volle overgave een mooie snoek op de Creeper , deze dame lag duidelijk in een hinderlaag positie lag te wachten op een langskomende prooi.

De sterke dame (98cm) doet goed haar best om zich te ontdoen van het stuk rubber maar uiteindelijk mag ze toch even op poseren voor de foto.

P1000938(2)
Sterke Volkerak dame

Na de dame veilig weer terug in haar habitat te hebben gezet word er verder gevist maar verdere actie blijft uit.

Wel worden er een paar stukken rubber verspeeld aan wat onderwater obstakels welke er voorheen nooit lagen.

Geen idee wat er ligt maar het zorgt er wel voor dat het een enigszins kostbaar dagje word…

Afijn toch weer ff lekker uitgewaaid en als bonus nog een mooie snoek mogen landen.

Ben benieuwd wat het volgende weekend gaat brengen….(zal wel iets met een 6 zijn zeker.. 😉  )

 

Till the next adventure…….

 

Heeft U nog vragen of suggesties die betrekking hebben tot dit artikel of heeft U vragen over het kajakvissen in het algemeen dan kunt U die altijd stellen door een mailtje te sturen naar.

daniel@yakfishing.eu

Met vriendelijke groet,

Daniel van der Post.