Home Kajakvissen 10 redenen om te starten met kajakvissen

10 redenen om te starten met kajakvissen

588
0

10Bewegen is gezond

Kajakvissen vanaf (of vanuit) de kajak is simpel, schoon en gezond. Bij kajakvissen gebruik je je hele lichaam of je nu een peddel kajak gebruikt of een met pedalen.

9Voorkomt stress

Vissen is rustgevend en met een kajak geniet je nog meer van je omgeving. Een paar uur kajakvissen lijkt als een dag op het water en laat alle stress verdwijnen.

8Weinig onderhoud

Een viskajak heeft bijna geen onderhoud nodig. Even de tuinslang er op en klaar is Kees. Geen olie verversen, geen duur onderhoud aan de buitenboord motor, geen gesmeer met brandstof.

7Dicht bij de actie

Een aanbeet, de dril en het landen van de vis voel je zeer intens. De kik die je krijgt wanneer een gehaakte snoek de kajak meetrekt is al helemaal geweldig.

6Stil, stiller, stilst..

Met een kajak kun je naar zeer ondiepte stukken van een viswater. Je bent met een kajak zo stil dat de watervogels, zittend op hun nest, verdwaasd stil blijven zitten met een blik van “waar komt die ineens vandaan?”.

5Klein maar fijn..

Je hoeft geen metersnoeken of kapitale baarzen te vangen om te genieten van kajakvissen. Met licht materiaal zijn zelfs de kleintjes ware sportvissen.

4Dichter bij de natuur

In een kajak zit je vrijwel op ooghoogte met het water waardoor alles veel levendiger lijkt. Je voelt de beweging van het water, elke windvlaag en elke beweging van de vis die je net aangeslagen hebt.

3Boothelling niet nodig

De mooiste plekjes zijn vaak niet bereikbaar met een boot of een viswater is verboden voor motorboten. Met een kajak kun je gaan waar motorboten gaan… en waar motorboten niet mogen gaan.

2Geschikt voor korte vistripjes

Kajakvissen is zeer geschikt voor een paar uurtjes vissen. Je bent vaak sneller te water dan met een boot. Even na het werk genieten van de mooie avonduren is gemakkelijk te doen met een kajak.

1Een investering die de moeite waard is

Viskajaks zijn er in verschillende soorten en maten en prijsklassen. Ok… eerlijk is eerlijk.. een Hobie Mirage kajak is niet goedkoop maar is zeker de investering waard. Er zijn alternatieven die in een lagere prijsklasse vallen. Eenmaal een viskajak in je bezit en volledig uitgerust zijn er bijna geen kosten meer.

Spreek gerust een kajakvisser aan en vraag naar zijn of haar ervaringen.